sobota 7. července 2007

Jedna rozčílená fanynka

a slovo „hovno“ jako hlasatel obyčejných lidí

Při hledání čehosi jsem dnes narazil na moc pěkný a místy i dost legrační článek. Trochu člověka zamrazí, když vidí, že jsou tady tací novináři, kteří vycházejí s předpokladu, že by se i mimo zpravodajství mělo už z principu psát o tom, k čemu nemají vztah, co je nezajímá a co se jim nelíbí. „Mělo psát“ nemyslím v souvislosti s ekonomickými faktory (prodejnost, čtenost), to je něco jiného, ale s jakousi vykonstruovanou morální zodpovědností za informovanost veřejnosti o tom, co je podle měřítek úspěchu nejlepší. Tvrdohlavě a dokola psát o tom, co už je všeobecně známé, místo toho, aby se třeba nabízely vkusnější alternativy, je úžasný základ pro práci. Alespoň že beznadějný romantik Jaroslav Š, který zřejmě hledá poezii i v telefonním seznamu, opět nezklamal. Čtěte tady. A speciálně doporučuju nevynechat anketu na konci textu. Parádní ukázka, že pět let starý text může být naprosto aktuální i dneska.

Nejlepší hlášky z obou stran barikády:

„Každej kritik někdy řekne hovno nebo vole, protože je nepřirozený říct něco jinýho. My to řekneme a nestydíme se za to.“

„Pro mě je důležitý, kolik lidí přijde na koncert, kolik desek se prodá, ale ne to, co kdo napíše. Seru na ně.“
----------------------------------------------------------------------------------
"Písnička Colorado je urážející degradace českého národa, něco, co morálně lidi ubíjí, sprostej návod, jak přijet a rozkrást naši zemi."

"Kabát je poctivě muzikantsky udělanej bigbeat s přesahem a ve svém oboru je na vrcholu, tak jako je v čele folku Nohavica, v pop music Gott a mezi ženami Vondráčková s Bílou, v poprocku Lucie."

Žádné komentáře:

 
TOPlist